Gatscharnieren berekenen

Met het gratis programma FlexHinge berekent u snel de stijfheden en materiaalspanning van een gatscharnier. Het voert alle berekeningen automatisch uit. In een overzichtelijk scherm vult u de materiaalgegevens en afmetingen in. Hier ziet u ook direct de resultaten weergegeven.

Gatscharnieren berekenen

Eigenschappen FlexHinge

  • berekening van translatie- en rotatiestijfheden;
  • berekening van materiaalspanning bij een gegeven uitwijking;
  • uitbreidbare lijst met materiaalgegevens;
  • uitgebreid helpbestand;
  • kopiëren van gegevens naar Windows-klembord;
  • Draait ook onder Linux.

De huidige release van FlexHinge is 1.0.3. Zie de release notes.

Systeemeisen

FlexHinge draait alleen onder Windows en met behulp van Wine ook onder Linux. Volg deze instructies voor de installatie onder Linux. De benodigde ruimte op de harddisk is 0.2 MB. FlexHinge draait niet op Apple OS. Opmerking: als u één van de toolkit programma’s draait onder Windows 10 op een hoge resolutie (hoge DPI) dan kunnen de fonts er onscherp uitzien. Zie dit artikel om het eenvoudig op te lossen.

Praktische resultaten

De resultaten van FlexHinge kunt u direct gebruiken in uw ontwerpkeuzes. Lees meer over FlexHinge in het artikel Gatscharnieren: theorie en praktijk.

Gratis download en gebruik

U kunt FlexHinge gratis downloaden en gebruiken na registratie. Via de registratie wordt u op hoogte gehouden van programma-updates en nieuwe ontwikkelingen. Er zijn al meer dan 1400 gebruikers van FlexHinge (mei 2018).

Geef hieronder aan over welke programma’s u nieuws (alleen over programma-updates) wilt ontvangen. U ontvangt een e-mail met een downloadlink naar de software.

U kunt later altijd uw voorkeuren aanpassen of uw gegevens laten verwijderen. Zie ook het privacybeleid

 

Reacties

Ik ben benieuwd naar uw ervaringen met FlexHinge. Deel ze hieronder in een reactie of stuur een e-mail.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

81 − 79 =